سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آلودگی هوا سالانه 9 میلیون قربانی میگیرد

آلودگی هوا سالانه 9 میلیون قربانی می‌گیرد 


 

  • آلودگی هوا سالانه 9 میلیون قربانی می‌گیرد 

    به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، بر اساس یافته‌های این مطالعه، در مقایسه با سایر عوامل مرگ زودرس، آلودگی هوا سالانه 19 برابر مالاریا، 9 برابر ایدز و 3 برابر الکل قربانی می‌گیرد.

    بیماری عروق کرونر قلب و سکته مغزی تقریبا عامل بروز نیمی از این مرگ‌ومیرها هستند و بیماری‌های ریوی و سایر بیماری‌های غیرواگیر از جمله دیابت و فشار خون بالا، بخش عمده دیگری از این تلفات را به خود اختصاص می‌دهند. فقط 6 درصد مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا به سرطان ریه برمی‌گردد.

    «جوس للیولند» مولف ارشد این پژوهش از موسسه مکس پلانک آلمان در این خصوص می‌گوید: «خطر آلودگی هوا برای سلامت عمومی از استعمال دخانیات بیشتر است. با جایگزین کردن سوخت‌های فسیلی با انرژی تجدیدپذیر پاک، می‌توان از بخش زیادی از این تهدید جلوگیری کرد.»

    توماس مونزل یکی از مولفان اصلی این مطالعه از دپارتمان شیمی و قلب موسسه پلانک نیز می‌گوید: «یافته‌های ما از وجود «همه گیری آلودگی هوا» در جهان حکایت دارد. هم آلودگی هوا و هم سیگار کشیدن قابل پیشگیری هستند، اما طی دهه‌های گذشته به ویژه در بین متخصصین قلب به آلودگی هوا نسبت به استعمال دخانیات توجه کمتری شده است.»

    بر اساس نتایج این تحقیق، از آنجایی که متوسط طول عمر افراد به دلیل آلودگی هوا در چین 4.1 سال، در هند 3.9 سال و در پاکستان 3.8 سال کاهش یافته است، بیشترین آسیب متوجه منطقه آسیا است. دیگر مطالعات نشان می‌دهد که در برخی مناطق این کشورها، هوای سمی قربانیان بیشتری هم می‌گیرد.

    طول عمر مردم آفریقا نیز در اثر آلودگی هوا به طور متوسط 3.1 سال کاهش یافته است و شهروندان برخی از کشورهای آفریقایی از جمله چاد، سیرالئون، جمهوری آفریقای مرکزی، نیجریه و ساحل عاج به دلیل مشکلات ناشی از آلودگی هوا به طور میانگین بین 4.5 تا 7.3 سال کمتر عمر می‌کنند.

    آلودگی هوا با افزایش استرس اکسیداتیو، به رگ‌های خونی آسیب می‌زند که به افزایش ابتلا به فشار خون، دیابت، سکته مغزی، حملات قلبی و نارسایی قلبی منجر می‌شود.

    محققان برای ارزیابی تاثیر آلودگی هوا بر طول عمر افراد، داده‌های مربوط به قرار گرفتن در معرض ذرات (PM2.5) و ازن را در سال 2015 بر روی مدل‌هایی که چگونگی تعامل فرآیندهای شیمیایی موجود در جو با آلاینده‌های طبیعی و ساخت بشر را شبیه‌سازی می‌کردند و اطلاعات به دست آمده از مطالعه بار جهانی بیماری‌ها (Global Burden of Disease)، اعمال کردند.

    مونزل در این باره می‌گوید: «ما در مطالعه خود نشان می‌دهیم که حدوداً دو سوم مرگ و میرهای زودرس، ناشی از آلودگی‌های انسانی است که عمدتاً از سوخت‌های فسیلی نشات می‌گیرد، این آمار در کشورهای پردرآمد به 80 درصد افزایش می‌یابد.»

    به گفته این محقق و بر اساس نتایج به دست آمده، با کنترل آلودگی هوا می‌توان به طور بالقوه از 5.5 میلیون تلفات در سراسر جهان پیشگیری کرد. 
     


عکس روز| جوجه نوکشاخ حلقهگلدار

عکس روز| جوجه نوک‌شاخ حلقه‌گل‌دار


 

  • عکس روز| جوجه نوک‌شاخ حلقه‌گل‌دار

    ماموران پلیس اندونزی در مبارزه‌شان برای کنترل تجارت غیرقانونی حیوانات وحشی 27 طوطی کاکلی و چندین حیوان دیگر را نیز که به صورت آنلاین فروخته شده بودند، ضبط کردند.

    Juni Kriswanto/AFP via Getty Images


فیلم | دوستی کایوت و گورکن

فیلم | دوستی کایوت و گورکن


 

  • فیلم | دوستی کایوت و گورکن

    به گزارش همشهری آنلاین این فیلم نشان می‌دهد این دو حیوان چگونه از یک راه‌آب برای گذر از  بزرگراهی در کالیفرنیای آمریکا استفاده می‌کنند.

    کایوت‌ها و گورکن‌ها گاهی در شکار با هم همکاری می‌کند،‌ چرا که به این ترتیب طعمه بیشتری به دست می‌آورند.

    کایوت‌ یا گرگ صحرایی آمریکای شمالی پستانداری از رده سگ‌سانان است که بومی آمریکای شمالی و مرکزی است و شکارچی شب‌رو است. گورکن جانوری همه‌چیزخوار از رده راسویان است که روزها را در لانه‌های زیرزمینی می‌گذراند و شب‌ها برای تغذیه و شکار بیرون می‌آید.


قطب جنوب بالاترین گرمای تاریخ را ثبت کرد

قطب جنوب بالاترین گرمای تاریخ را ثبت کرد


 

  • قطب جنوب بالاترین گرمای تاریخ را ثبت کرد

    به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، سازمان جهانی هواشناسی اعلام کرده است که شبه جزیره آنتارکتیکا در شمالی‌ترین نقطه قاره جنوبگان گرمای 18.3 درجه سانتی‌گراد را در روز پنجشنبه گذشته ثبت کرد. این دما که 0.8 درجه بالاتر از دمای 17.5 درجه ثبت شده در ماه مارس سال 2015 است، گرم‌ترین دمای ثبت شده در تاریخ قاره قطب جنوب است.

    سازمان جهانی هواشناسی گفت که دمای قاره جنوبگان در 50 سال گذشته به دلیل گرمایش جهانی 3 درجه گرم‌تر شده و 87 درصد از یخچال‌های ساحل غربی این قاره عقب‌نشینی کرده‌اند. دانشمندان می‌گوید که گرمایش جهانی یخ‌های قطب جنوبی را طوری ذوب می‌کند که در نهایت این قاره از هم خواهد گسیخت و باعث خواهد شد در قرن‌های آینده سطح آب اقیانوس‌ها 3 متر بالاتر بیاید.

    اگرچه دمای 18.3 درجه سانتی‌گراد رکوردی برای قاره جنوبگان است، رکورد بالاترین دما برای کل منطقه جنوبگان که شامل قاره، جزیره‌ها و اقیانوس منطقه اقلیمی جنوبگان می‌شود، در سال 1982 برابر با 19.8 درجه ثبت شده است.


فائو: قیمت جهانی مواد غذایی افزایش یافت

فائو: قیمت جهانی مواد غذایی افزایش یافت


 

  • فائو: قیمت جهانی مواد غذایی افزایش یافت

    به گزارش همشهری آنلاین، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در گزارش جدید خود از افزایش دوباره قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد. طبق اعلام فائو، شاخص قیمت جهانی مواد غذایی در ماه ژانویه با افزایش 0.7 درصدی نسبت به ماه پیش از آن (دسامبر) به 182.5 واحد رسید. این رقم 11.3 درصد بالاتر از رکورد ثبت شده در ماه مشابه در سال گذشته میلادی است.

    به گزارش فائو، طی این دوره قیمت جهانی روغن‌های نباتی، شکر و گندم شاهد بیشترین میزان رشد بوده است.

    بر این اساس، شاخص قیمت جهانی روغن‌های نباتی فائو در ماه ژانویه سال 2020 نسبت به ماه پیش از آن 0.7 درصد افزایش یافت و به بالاترین میزان خود طی سه سال گذشته رسید. آمارهای فائو نشان می‌دهند که قیمت جهانی روغن پالم، سویا، آفتابگردان و کلزا همگی افزایش داشته‌اند.

    شاخص قیمت جهانی شکر فائو نیز در اولین ماه سال جاری میلادی رشدی 5.5 درصدی داشت که ناشی از کاهش پیش‌بینی‌ها نسبت به میزان تولید شکر در بسیاری از کشورهای عمده تولیدکننده این محصول بود.

    شاخص قیمت جهانی غلات فائو در ماه ژانویه نسبت به ماه پیش از آن 2.9 درصد افزایش یافت که ناشی از رشد قیمت گندم، ذرت و برنج بود.

    همچنین قیمت جهانی مواد لبنی در ماه ژانویه رشدی 0.9 درصدی داشت که تا حد زیادی ناشی از افزایش تقاضا برای واردات کره، پنیر و شیر خشک بود.

    اما در مقابل شاخص قیمت جهانی گوشت فائو پس از یازده ماه افزایش متناوب، کاهشی 0.4 درصدی را تجربه کرد. مسئله‌ای که ناشی از کاهش میزان خرید گوشت از سوی چین و دیگر کشورهای شرق آسیا همچنین افزایش صادرات محصولات گوشی از سوی تولیدکنندگان جهانی بود.   

    • برآورد جدید فائو از رکوردشکنی تولید غلات در سال 2019 میلادی

    فائو در جدیدترین گزارش خود برآورد کرد که میزان تولید جهانی غلات در سال 2019 میلادی به رکورد 2 میلیارد و 715 میلیون تن رسیده باشد، که افزایشی 2.3 درصدی نسبت به سال پیش از آن دارد.

    فائو همچنین پیش‌بینی خود از میزان مصرف غلات در سال زراعی 2020-2019 را تا رقم 2 میلیارد و 714 میلیون تن افزایش داد که نسبت به سال گذشته افزایشی 1.2 درصدی داشته است.

    همچنین انتظار می‌رود که میزان ذخیره جهانی غلات در پایان فصل زراعی سال جاری میلادی به 863.3 میلیون تن برسد که اندکی پایین‌تر از ابتدای سال زراعی خواهد بود. بر این اساس نسبت میزان ذخایر جهانی غلات به میزان مصرف جهانی غلات در سطح 30.9 درصد است که با توجه به سوابق تاریخی، نسبت قابل قبولی است.

    همچنین پیش‌بینی می‌شود که میزان تجارت جهانی غلات در سال جاری میلادی با افزایشی 2.3 درصدی به 420 میلیون تن برسد که دومین رکورد ثبت شده از ابتدای ثبت آمارها در این زمینه است. این افزایش تجارت تا حد زیادی ناشی از افزایش صادرات گندم از کشورهای اروپایی و اوکراین به کشورهای آسیایی است.